Πρόεδρος Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού (Περιφερειάρχης) – Μάθε “Τι” και “Ποιος”

Σχετικά με τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης:

Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2022, προβλέπεται η δημιουργία 5 Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, που καλύπτουν τις αντίστοιχες επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Οι Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης έχουν τις πιο κάτω σημαντικές αρμοδιότητες που σχετίζονται με τις υποδομές και την ανάπτυξη των οικείων επαρχιών:

  • Αδειοδότηση της Ανάπτυξης (Πολεοδομικές και Οικοδομικές Άδειες)
  • Ύδρευση
  • Αποχέτευση
  • Όμβρια Ύδατα
  • Διαχείριση Στερεών Απόβλητών

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης εκλέγεται από το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων – αυτόχθονες, πρόσφυγες και κοινοτικοί – που διαμένουν μόνιμα στην οικεία επαρχία. Ο πρόεδρος θα προεδρεύει του Συμβουλίου του Οργανισμού που θα απαρτίζεται από 16 μέλη τα οποία θα εκπροσωπούν τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια της επαρχίας. Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα διεξαχθούν μαζί με τις Ευρωεκλογές την 9η Ιουνίου 2024.

 

Μήνυμα στους Πολίτες της πόλης και επαρχίας Λεμεσού:

Οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται και να βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμόρφωσης πολιτικών που επηρεάζουν την καθημερινότητα τους. Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για την πόλη και επαρχία μας.  Απευθύνω πρόσκληση σε όλους σας, για να ενημερώσω για την αποστολή των νεοσύστατων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) και να μοιραστώ μαζί σας το όραμα και τις ιδέες μου, με γνώμονα να τεθούν οι βάσεις να λειτουργήσει ο ΕΟΑ Λεμεσού αποτελεσματικά με επίκεντρο τον πολίτη, αλλά και για να ακούσω από εσάς απόψεις, εισηγήσεις, ανησυχίες, προβλήματα και προσδοκίες.

Επιδίωξη μου είναι να δημιουργήσω τις συνθήκες και το πλαίσιο στο οποίο οι πολίτες θα απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες με πρωτοβουλίες και δράσεις που θα στηρίζουν μια Έξυπνη – Λειτουργική – Πράσινη – Ισόνομη – Διαφανή – Ανάπτυξη!

ΜΑΖΙ μπορούμε να φέρουμε την Ε.Λ.Π.Ι.Δ.Α στη μεγάλη οικογένεια μας, την πόλη και επαρχία της Λεμεσού μας!

 

Σχετικά με μένα:

Το προφίλ και η επαγγελματική μου σταδιοδρομία είναι διαθέσιμα στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://vassiliosdemetriades.com/